SH vant thrilleren i Trondheim: 31-29 – Sandefjord

SH vant thrilleren i Trondheim: 31-29

Da alt så ut til å rakne, og opprykksmulighetene falt i grus, våknet SH-gutta til dyst. De spilte en knistrende 2. omgang mot Charlottenlund, vant den 21-14 og er fortsatt med i toppstriden i 1. divisjon!

1. omgangen kan vi egentlig bare glemme. Ingenting fungerte, verken framover eller bakover, og selv om SH holdt følge til tjue spilte minutter (7-7), var det ikke de positive prestasjonene som kom i fokus, men de negative. 14 skuddbom og sju tekniske feil i løpet av 30 minutter gjorde at Charlottenlund kunne gå til pause med ledelse 15-10.

– Vi la ned masse arbeid i lange forsvarssekvenser, og så skulle vi avgjøre med angrep som bare varte noen sekunder. Vi tok alt for mange dårlige sjanser og fomlet bort mulighetene våre, rett og slett, sier SH-trener Einar Veierød.

Anderledes 2. omgang
Etter hvilen endret kampbildet seg sakte, men sikkert. Hjemmelaget økte riktignok til 16-10, men større ledelse fikk de aldri. SH begynte å treffe med avslutningene sine. Et hjemmemål ble fulgt av et bortemål, og små feil fra Charlottenlunds side ble ubønnhørlig straffet med mål imot.

André Tuzov, som sleit med å sette sjansene før pause, økte uttellingsprosenten betraktelig. Magnus Langeland våknet til liv, og Kristoffer Norgren Olsen (bildet) fortsatte sitt gode spill, også med 100 prosent uttelling fra straffemerket.

Ny baksmell
SH nærmet seg mål for mål, og etter 12 minutters spill kontret Kristian Hübert Larsen inn 21-20. Alt gikk SHs vei. Trodde de. For bare seks minutter senere sto det 27-23 til hjemmelaget. SH sleit pånytt med uttellingen, mens Charlottenlund skåret på sjansene sine.

Så kom en magisk sjuminutters periode hvor SH gikk fra 23-27 til 29-29. Da våknet også Viktor Petersen Norberg til liv med tre raske skåringer, og håpet om to poeng var for alvor tent. Kristoffer Norgren Olsen satte inn sitt andre strake sjumeterskast til 30-29. Klokka viste 27.13, det var plenty med tid igjen. Men det ble med én skåring til, og den ordnet Magnus Galabuzi Segujja fire sekunder før slutt. 31-29.

Strategisk time-out
– Det var dramatisk i sluttsekundene. Vi var hundredels sekunder fra å bli avblåst for brøyt, men rakk å legge time out-kortet akkurat i tide. Med bare 35 sekunder igjen rakk vi å organisere oss. Heldigvis. Dette var en sliteseier, men duverden så godt den smakte, sier Einar Veierød.

Nå venter Falk i Jotunhallen onsdag kl 19.30. SH-treneren håper på stinn brakke.

– Vi trenger all mulig hjelp, dette blir lokaloppgjør av ypperste klasse. Og det ligger mye i potten, sier han.

Utmerket seg
Hvem som var best mot Charlottenlund?

– Kristoffer Norgren Olsen er god gjennom hele kampen og setter viktige straffekast. Både André Tuzov og Magnus Langeland tar tak i kampen etter pause og er viktige brikker i snuoperasjonen vår, sier Veierød.

Målskårere mot Charlottenlund: André Pung Tuzov 8, Kristoffer Norgren Olsen 6 (2), Magnus Langeland 5, Viktor Petersen Norberg 4, Kristian Hübert Larsen 3, Simen Søgaard 3 (1), Magnus Galabuzi Segujja 2.