Runar Sandefjord-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Runar Sandefjord-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

– Skal vi slå Runar må flere av spillerne våre lykkes samtidig, sa Sandefjord-trener Einar Veierød før kampen. Det skjedde ikke, og da ble veien relativt mye enklere for laget fra Haukerød, som kunne notere seg for sesongens andre seier over byrivalene, denne gang med 32-24.

Det så stygt ut i starten. Runar ledet 6-1 etter sju minutter. Christian Rambo enten skåret eller assisterte, og Sandefjord-gutta hang rett og slett ikke med. Einar Veierød hevet stemmer mer enn vanlig da han tok timeout, og det så ut til å ha effekt. For 6-2 ble til 7-6 i løpet av nye fem minutter. Det var kamp igjen. De blå skåret fra både strek, kant, bak fra banen og på straffe.

Men vi har ingen Christoffer Rambo på laget akkurat nå. Rambo puttet tre på rad til 10-6, mens vår Sander Wennberg Linderud – både skåringsgarantist og assistkonge – satt ubrukt på sidelinja med en fersk håndskade.

Runar har tungt skyts i bakspillerposisjonene, vi måtte i perioder spille med tre midtspillere for å gi Anders Jansrud og Fredrik Engelstad litt hvile. Og da blir vi rett og slett for lite farlige. Det blir mer spill på tvers av banen enn på langs, og risikoen for både tekniske feil og passivt spill blir unødvendig stor.

Opphenting igjen
Hjemmelaget var fem foran etter 25 minutter, nok en gang et mål assistert av nevnte Rambo. Men det skal gutta ha – de ga seg ikke. De ville ikke gi slipp og vant de siste minuttene 3-1 etter skåringer av Anders Jansrud (x2) og Sander Haakestad, som hadde kommet inn på venstrekanten. Johan Hedlund Bergqvist var tilbake igjen i SH-målet og leverte tre fine redninger. Dermed 15-12 til pause.

Mangelen på skyttere kom mer og mer til syne utover i den andre omgangen. Riktignok reduserte Sander Haakestad til 15-13 i starten av omgangen, men så satte Runar fart igjen. Troikaen Cristoffer Rambo, Martin Lindell og strekspilleren Sander Rogne Myklebust ordnet 19-13. Vi ga oss ikke, men symptomatisk nok var det et straffekast fra Simen Søgaard og en ny kantskåring fra Sander Haakestad som gjorde at vi han med i svingene. Nærmere enn fire mål, på 20-16, kom vi imidlertid ikke. Og da var det fortsatt 21 minutter igjen å spille.

Byens beste lag
De brukte Runar til å vise at de i øyeblikket er byens beste håndballag. De er gode nok til å utfordre alle lag i REMA1000-ligaen, og for gode for Sandefjord denne sesongen. De har en bredde i stallen på høyde med Elverum og imponerer både i forsvar og angrep. I tillegg spiller keeper Joachim Christensen sjelden en dårlig kamp. Han leverte en redningsprosent på hele 41 i år, mens SHs beste keeper Johan Hedlund Bergqvist endte på 33. Ikke verst det heller, slett ikke, men det utgjør en forskjell på 3-4 mål i danskens favør.

Og en annen sammenligning: Runars bakspillere sto for 18 av sitt lags mål. Vår bakspillere skåret åtte. Ingen vinner kamper med å ha veldig gode kantspillere. Det er Det hadde vi i går.

Lørdag avgjøres det
Til slutt sto det 32-24. Da hadde SH-supporterne i det minste kunnet glede seg over at kvalik-konkurrent Haslum hadde røket på et 3-måls nederlag mot ØIF Arendal. Det innebærer at begge lag fortsatt står med 16 poeng, og Sandefjord er i føringen på innbyrdes oppgjør. Og så – senere på kvelden, spilte Nærbø og Kolstad uavgjort 36-36 i Nye Loen. Det betyr at Runar med seier over Haslum i siste serierunde er sikret 3. plass og bronsemedaljer i serien. Med uavgjort kan de bli forbigått av nevnte Kolstad. Med andre ord er det ingen grunn for Runar til å lette på gassen før de siste 60 minuttene av årets serie er spilt. Det er bra for oss også!

Sandefjords lag mot Runar: Johan Hedlund Bergqvist, Sander Akerlie, Anders Hallberg 1, Fredrik Engelstad 2, Simen Søgaard 5 (2), Kristoffer Norgren Olsen 3, Sander Ree-Lindstad 1, Lasse Døsen, Erlend Haug Strand, Anders Jansrud 4, Jakob Petrzela 1, Sander Haakestad 6, Espen Tokerud Røhmer, Tarik Repesa 1.