Sandefjord-Bækkelaget Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord
Espen Røhmer ble kåret til Sandefjords beste spiller mot Haslum søndag.

Sandefjord-Bækkelaget Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

De sto fram da det gjaldt som aller mest. Med en solid sjumålsseier over Bækkelaget henger Einar Veierøds menn med i kampen om kvalifiseringsplassene for neste sesongs eliteserie. Tap i kveld hadde vært kroken på døra. Med seier står dravid åpen!

Det var så mye som sto på spill i Jotunhallen i går. Så mye som kunne avgjøres i Sandefjords disfavør. Med Haslum-seieren over Nærbø sist onsdag trengte vi tre poeng for å komme foran Bærum-laget på tabellen. Hjemmemøtet med Bækkelaget var det «enkleste» av de fire kampene som gjensto. Borte mot Nærbø, borte mot Runar og hjemme mot Halden kan gi ett eller to poeng, men neppe tre.

Derfor var denne kampen så viktig. Og derfor var det så deilig at vi fikk den starten vi fikk. Vi var ett og to og tre mål foran fram til det var spilt nitten minutter, da Bækkelaget utlignet til 10-10. De siste ti minuttene var jevne, men Sandefjord ledet 14-13 ved halvtid.

2. omgang begynte som den første. Sanderfjord ledet an, men ikke med mer enn to og tre mål. Ikke før det var spilt 14 minutter, da Mats Mork dunket inn 25-21. Det var som den berømte ketchupflaska. Fire måls ledelse ble til sju i løpet av seks minutter (30-23) da kampens toppskårer Simen Søgaard satte inn ballen fra 7-metersmerket.

Ledet med åtte
Med sju måls ledelse og elleve minutter igjen kan en jo fort føle seg litt trygg på seier. Men det skjer ikke med et lag i så desperat poengnød som Sandefjord er. Sikkerhetsfølelsen senker seg ikke før i kampens siste minutt. Vi ledet med åtte også (32-24), men så reduserte Bækkelaget to ganger og ledelsen var redusert til seks. (32-26). Mindre ble det heldigvis ikke. De to kantene Sander Haakestad og Lasse Døsen skåret hvert sitt, og seieren var i boks.

Det var mange spenningsmomenter i går, ikke minst fordi både Anders Hallberg og Sander Ree-Lindstad sliter med skader. Det betød at nykommer Espen Røhmer måtte trå til som midtback gjennom store deler av kampen. Han leverte langt over forventet og ble fortjent kåret til banens beste spiller!

446 mennesker opplevde kampen mellom Sandefjord og Bækkelaget live. De var med på å gjøre dette til en kamp å huske!