Sandefjord-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Sandefjord-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Det endte 45-23 til gjestene fra Elverum. Naturlig nok en fullt fortjent seier. Men mange satt igjen med et positivt inntrykk av Sandefjord-laget etter de seksti minuttene i sterk motvind.

– Det er nå ligaen starter for alvor for oss, sa Sandefjord-trener Einar Veierød i garderoben etter kampen mot Elverum. Han hadde sett laget sitt bli slått kraftig av gjestene fra Innlandet, ikke overraskende, men kanskje litt mer enn han hadde håpet på.

Likevel, etter bortemøter med Halden og ØIF Arendal, og hjemmekamper mot Runar og Elverum, var det de færreste som hadde forventet særlig poengfangst til Veierøds menn denne høsten. Før nå. Neste gang venter Nærbø i Jotunhallen (søndag 3. oktober kl 15.30), så er det bortemøte mot Kristiansand. For eksempel.

Mot Elverum åpnet Sandefjord best. Håkon Økern satte inn 1-0, Kristoffer Norgren Olsen ordnet 2-1 og 3-1. Så sto det 3-3, og Elverums mål ble ordnet av Simen Holand Pettersen, Kristian Hübert Larsen og Hübert Larsen igjen, begge de siste med bassist fra Holand Pettersen. Med andre ord – seks mål i starten, alle skåret av sandefjordinger.

Sandefjord-gutta hadde heng de første elleve minuttene, til 6-8. Men så glapp det i avslutningene, dvs Elverum-keeper Emil Kheri Imsgard spilte seg inn i kampen, og Elverum seg sakte, men sikkert ifra. Mål for mål. 6-8 ble til 6-12, og seks mål ble til tolv før pausesignalet gikk. 11-23 viste måltavla.

To 18-åringer som skåret sine første mål i REMA1000-ligaen: Jakub Petrzela (t.v.) og Halvor Gjesdal.

2. omgangen var enda mer dominert av Elverum, som puttet ballen i mål fra alle posisjoner, og gjerne bare noen sekunder etter at Sandefjord hadde skåret eller misset. Gjestene var hyperraske i ankomst-fasen, kantspillerne Orry Thorkelsson og Kasper Lien bøttet inn mål på kontringer.

Det ble stygge sifre til slutt, 23-45. Og stemningen i garderoben var ikke direkte lystelig. Men heller ikke helt håpløs. For Sandefjord-gutta fikk vist at de kan spille ball, at de har spillemønstre som fungerer. De spilte 7 mot 6 i hele 1. omgang og slapp bare Elverum til et par ganger hvor de kunne kaste ballen i tomt mål. Det var bare det at Emil Imsgard var hakket bedre enn de fleste andre keepere i REMA1000-ligaen. Så god at førstekeeper Torsten Fries ikke engang behøvde å holde seg varm.

Tirsdag drar Elverum-gutta til Tyskland for å møte Sander Sagosen og THW Kiel i Champions League. Samme dag møtes SH-gutta til ny trening i Jotunhallen. Det første målet er å få alle de skadde/syke spillerne tilbake på banen.

Og søndag om fjorten dager kommer Nærbø på besøk. Da kan vi ha håp om å starte poengfangsten også.

Målskårere mot Elverum: Kristoffer Norgren Olsen 7 (1), Mats Skudvig Mork 5, Håkon Økern 3, Sander Haakestad 2, Sander Wennberg Linderud 2, Jakob Petrzela 2, Sander Ree-Lindstad 1. Halvor Gjesdal 1 (1).