Sandefjord-Nøtterøy Håndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Sandefjord

Sandefjord-Nøtterøy Håndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Lørdagens møte mellom Tønsberg Nøtterøy og Sandefjord var et vinn eller forsvinn for begge lagene. Men håpet om kvalifiseringsplass for fortsatt spill i REMA1000-ligaen nå er slukket for Nøtterøy, kan Sandefjord etter 32-30 seieren i Jotunhallen fortsette sesongen i visshet om at det fortsatt er gode muligheter for å kunne beholde plassen.

Da Gustav Bergendahl fikk sin tredje utvisning, og dermed rødt kort, bare seks minutter ut i den andre omgangen, var vinnersjansene for Nøtterøy redusert til nærmere null. Fram til det tidspunktet hadde svensken (Bergendahl) og dansken (Kennie Boysen) dominert stort for gjestene, både framover og bakover i banen. Når hjemmelaget i tillegg hadde store problemer med å få ballen forbi Dragan Kondic i Nøtterøy-målet, så det rett og slett stygt ut for Einar Veierøds menn.

For selv om 12-13 faste a-lagsspillere har takket for seg i Nøtterøy, har de mange gode spillere igjen. Det er kanskje en av grunnene til den økonomiske situasjonen klubben befinner seg i for øyeblikket: De har rett og slett hatt en for stor, og dyr, a-stall.

Hør hva trener Einar Veierød sa etter kampen.

Nøtterøy fra start
I Jotunhallen tok de tak i kampen som om ingenting hadde skjedd. Sekstetten Trygve Trangerud, Gustav Bergendahl, Kennie Boysen, Theodor Greger Jansen, Mathias Landsrød Haug og Mikael Gorensek, og Dragan Kondic i mål, presset Sandefjord til det ytterste. De førte an i skjebnekampen, og tjue minutter ut i omgangen ledet de med tre mål (12-9). Sandefjord prøvde å spille offensivt mot Kennie Boysen, men klarte ikke samtidig å stoppe Bergendahl, Gorensek og Jansen.

I motsatt ende misbrukte hjemmelaget en rekke gode muligheter. I løpet av de samme tjue minuttene reddet Kondic sju avslutninger, en gikk i stanga og i tillegg leverte Sandefjord-gutta to tekniske feil.

Kappet forspranget
Nøtterøy holdt på tremålsledelsen sin i seks minutter, til 15-12, men så fulgte noen minutter som ga nytt håp for Einar Veierøds menn. Først smalt skuddet fra Kennie Boysen i stolpen ved siden av Sandefjords keeper Eirik Jarl Haukedal. Så lyktes Kristoffer Norgren Olsen endelig fra kanten og ordnet 13-15. Haukedal stoppet skuddet fra Mikael Gorensek, og Tarik Repesa sørget for at vi bare lå målet bak da han satte inn 14-15 tre sekunder før pausesignalet gikk.

I løpet av de tretti minuttene måtte Gustav Bergendahl sette seg to ganger på utvisningsbenken etter røft forsvarsspill. På tribunen ble det veddet på hvorvidt han holdt de første ti minuttene av 2. omgang eller ikke. De som veddet «ikke», vant. Klokka viste bare 5.44 da han fikk sin tredje to-minutter og måtte sette seg på tribunen.

Inn på høyre backplass kom 46 år gamle Jon Egil Ek, som til tross for imponerende fysikk ikke klarte å fylle Bergendahls sko i noen deler av spillet. Nøtterøy fikk færre strenger å spille på i angrep, og midtforsvaret ble betydelig svekket.

Tomme for krefter
Det visste Sandefjord å utnytte. Nøtterøy holdt riktig nok stand de første ti minuttene, og ledet 23-21 midtveis i omgangen etter skåring av Theodor Greger Jansen. Men det var tydelige tegn på at det gikk på kreftene løs for gjestene. Tre raske mål av Anders Jansrud, Anders Hallberg og Simen Søgaard – fra 7-meteren – ga hjemmeledelse 24-23. Innimellom reddet Eirik Haukedal straffekastet fra Trygve Trangerud.

Med drøye fire minutter igjen å spille var Sandefjord to mål foran, 29-27, etter ny skåring av Anders Hallberg. Da Kennie Boysen nok en gang skjøt utenfor, og samme Hallberg la på til 30-27, så det veldig bra ut. Men så assisterte nevnte Ek, med bakgrunn fra Sandefjord Håndball, to ganger på rad til 30-29, og det var fortsatt to minutter igjen å spille.

Spikeren i kista
Sluttminuttene blir dramatiske. Anders Jansrud setter inn 31-29, men Nøtterøy svarer i neste angrep. Så forsøker Jansrud seg igjen, men Kondic redder. Ballen går imidlertid ut til innkast for Sandefjord, som dermed kan starte et nytt angrep med bare 15 sekunder igjen å spille. Sander Wennberg Linderud glir til slutt igjennom forsvaret og setter spikeren i Nøtterøy-kista.

Simen Søgaard var. fornøyd med både to poeng og egen innsats.

Søgaard var best
I hele denne saken har vi bare nevnt Simen Søgaard én gang. Det vil si at det mangler minst åtte anledninger til å skryte av Sandefjords høyrekant. Han sto fram som sitt lags beste spiller gjennom solid spill i samtlige seksti minutter. Vi kan ikke glemme Simens «samboer» Sander Wennberg Linderud heller. Han bommet på fem av ti skudd, men noterte seg til gjengjeld for hele 11 assists. Dermed var han sitt lags klart beste poengplukker.

Anders Hallberg fikk også en avgjørende betydning for kampen. Etter en svak start, hvor han mislyktes med det meste av det han prøvde på, løsnet det de siste ti avgjørende minuttene av kampen.

Mer å gå på
Så er det ingen tvil om at Sandefjord må få mer ut av venstrebackene sine. Anders Jansrud (3) og Mats Mork (1) er rett og slett ikke målfarlige nok til at motstanderne behøver å tenke mye på hvordan de må stoppes. Mot Nøtterøy skal de likevel ha ros for henholdsvis 4 og 3 assists, det bidrar positivt. Fredrik Engelstad på høyre backplass var også uvanlig passiv da han fikk sjansen.

Sandefjords lag mot Nøtterøy: Johan Hedlun Bergqvist, Eirik Haukedal, Håkon Økern, Fredrik Engelstad 1, Anders Hallberg 4, Simen Søgaard 9 (2), Kristoffer Norgren Olsen 3, Mats Skudvig Mork 1, Sander Marthinsen Ree-Lindstad 2, Lasse Døsen, Anders Jansrud 3, Jakob Petrzela, Sander Haakestad, Espen Tokerud Røhmer, Tarik Repesa 4.

Robert Hedin om lørdagens bitre nederlag.
Kennie Boysen mener det røde kortet ble avgjørende.