SH tilbake på kvalifiseringsplass etter 26-23 over Lillestrøm – Sandefjord

SH tilbake på kvalifiseringsplass etter 26-23 over Lillestrøm

Tremålsseier over Lillestrøm i Skedsmohallen bringer SH tilbake på den tabellplassen som gir kvalifisering til REMA1000-ligaen 2020-21. Nå er det bare fire poeng opp til Fjellhammer på sikker opprykksplass. De kommer på besøk til Jotunhallen på søndag…

– Det er sterkt å slå Lillestrøm med tre mål på bortebane, vi vant bare med to i hjemmekampen før jul. Det må vi huske på, sier SHs ass. trener Einar Veierød etter oppgjøret i Skedsmohallen onsdag kveld.

Han trekker pusten dypt og smiler etter en kamp som en god stund så ut til å bli en parademarsj for SH, men som etter hvert snudde om til å bli en skikkelig rysare, hvor avgjørelsen ikke falt før i aller siste spilleminutt.

– Vi gjør mye bra, men lar Lillestrøms Sondre Muffetangen få litt for stort spillerom. Vi trenger egentlig ikke gå ut på ham, han skyter nesten aldri. Nå fikk han prikket inn både utspill til kantene og innspill til strek. Bakspillerne ellers hadde vi god kontroll på, sier Veierød, som kan glede seg over en ny to-poenger, den sjette på de sju siste kampene. Sett bort fra ettmålstapet mot serieleder Viking 14. desember, har ikke SH tapt poeng siden møtet med Falk i Holtanhallen tidlig i november.

I flytsonen
Og det kjennetegner gjerne et lag i flytsonen å avgjøre kamper slik SH gjorde mot Lillestrøm. For åpningen var storslagen, rett og slett. Ledelse 13-5 etter drøye 21 minutter sier alt om hvem som regjerte på banen. Magnus Langeland, Tarjei Hamborg og André Pung Tuzov herjet, Lillestrøm fant ingen mottrekk mot SHs tempo og varierte angrep. Når Hamborg i tillegg hadde en redningsprosent på 45 de første tretti minuttene, er det klart det ble vanskelig for vertene.

Men de klarte likevel å klore seg fast, og til pause sto det «bare» 14-11 til SH. Hjemmelagets 7-mot-6 spill i angrep ga resultater. I konstant undertall måtte SH gi plass både på kanter og strek. Lillestrøm utnyttet dem og gikk til pause i visshet om at seier fortsatt var innen rekkevidde.

Særlig var det de to tidligere Sandefjord-spillerne Stian Nøstdahl (eks Runar) og Anders Gogstad Olsen (eks SH) som bidro med til sammen åtte av de elleve målene. Nøstdahl ble kampens toppskårer med 10 mål, hvorav 6 på straffe, mens Gogstad Olsen stoppet på 2.

Etter hvilen gikk kampen inn i en slags stillingskrig. Lillestrøm skåret, men SH svarte umiddelbart. Det gjentok seg i tjue minutter, før Lillestrøm plutselig skåret tre på rad og bare var ett bak (20-21). SH strevde begge veier og så i en periode ikke ut som noe vinnerlag. Men så løsnet det. En gang Tarik Repesa og to ganger André Pung Tuzov, og forspranget var økt til fire mål med bare fem minutter igjen å spille.

SH-gutter glitret
Heller ikke det skulle vise seg å være noen betryggende ledelse. Lillestrøm hadde fått ferten av poeng og traff på det meste de prøvde på, mens SH-gutta sleit med å få ballen forbi keeper Stian Mathisen. 20-24 ble til 23-24 bare 53 sekunder før full tid. Da var det Magnus Galabuzi Segujjas tur til å glitre. Hans andre mål for dagen førte SH opp i 25-23 ledelse. Tarjei Hamborg fulgte opp med nok en glitrende redning, og Jørgen Skalleberg kunne rushe inn seiersmålet mens Lillestrøm-spillerne sto resignerte tilbake.

Magnus Langeland ble vel fortjent kåret til SHs beste spiller i Skedsmohallen. 18-åringen sto nok en gang fram som en drivkraft i SH-angrepet. I tillegg til rollen som spilleopplegger har han nå tilegnet seg en gjennombruddskraft som vil komme godt med når SH nå tar fatt på sju hektiske uker fram til siste seriekamp spilles lørdag 21. mars.

Tarjei Hamborg, som la opp etter 2017/18-sesongen, men som er tilbake på vikarbasis i Johan Hedlund Bergqvists skadefravær, viste også hvor viktig han vil være i SHs kamp for opprykk til høyeste nivå. Dessuten er André Pung Tuzov på vei mot gamle høyder etter et lengre skadeavbrekk på grunn av en vond hæl.

Konkurrenter tapte poeng
På tabelltoppen skjedde det mye positivt, sett med SH-øyne, denne onsdagskvelden. Tabellener Viking tapte overraskende for Lillehammer i Stavanger, Nøtterøy røyk på et forsmedelig seksmålstak for Viking TIF i Bergen og i Lørenskoghallen spilte Fjellhammer og Kristiansand uavgjort. Det betyr at SH var det eneste topplaget som klarte full pott. Dermed klatret de også opp på tredjeplass på tabellen, nå bare fire poeng bak Fjellhammer og seks poeng bak Viking på de to plassene som gir direkte opprykk.

Søndag kommer Fjellhammer til Jotunhallen. Kan avstanden bli enda mindre etter den kampen?