SH hadde en konge, men Fjellhammer satt med Jokeren: 17-23 – Sandefjord
SH-keeper Tarjei Hamborg og Fjellhammers Morten Nergaard - begge ble kåret til sitt lags beste i Jotunhallen.

SH hadde en konge, men Fjellhammer satt med Jokeren: 17-23

Bare 40 mål totalt på 60 minutter er ikke dagligdags i herrehåndball, men med to keepere i toppklasse kan det skje. Tarjei Hamborg i SH-målet sto som en konge, men Fjellhammer hadde jokeren i den tidligere Elverum-keeperen Morten Nergaard.

Det gikk ikke som håpet da SH møtte Fjellhammer til toppkamp i 1. divisjon. Hjemme i Jotunhallen skulle de blåkledte kappe inn på avstanden til andreplasserte Fjellhammer og for alvor melde seg inn i opprykkskampen.

I stedet dro Fjellhammer tilbake til Lørenskog med 23-17 seier og en nærmest sikker plass i neste sesongs REMA1000-liga. Mens SH må konsentrere seg om en mulig kvalifiseringsplass.

Fulle av respekt
– Jeg kunne nesten sagt det på forhånd. Våre unge skyttere gikk på banen fulle av respekt for Fjelhammer-keeper Morten Nergaard. Vi snakket bevisst ikke om ham på forhånd, men det hjalp ikke. De visste veldig godt hvem som sto i mål på motsatt side, sa SH-trener Gunnar Pettersen etter kampen.

Fjellhammer forsterket laget sitt med ex-Elverum-keeper Morten Nergaard i julepausen. Nergaard, legendarisk sisteskanse for Norges beste håndballag de siste årene, ble hentet fra Elverum til Lørenskog for å sikre eliteseriespill. Det ser ut som de lykkes.

Duellen i duellen
SH gikk offensivt til verks søndag. Med en meget god Tarjei Hamborg mellom stengene var de på skuddhold  av Fjellhammer gjennom hele den første omgangen fram til 8-10 ved halvtid. For Hamborg svarte på de allerede fleste av Nergaards redninger, og nettopp duellen dem imellom ble en egen kamp i kampen. Ja, den ble faktisk selve kampen. De to keeperne ble etter kampen kåret til sitt lags beste spillere. Nergaard med en redningsprosent på 50, Hamborg endte til slutt på 35. Men før pause var han like rå som sin motstander, uten tvil.

– Vi står bra bakover, og Tarjei er veldig god. Det er i angrep det svikter. Og aller mest på nærskuddene. André (Tuzov) og Kristoffer (Norgen Olsen) er gode, men det holder ikke med bare to. Men som jeg sa; vi kan ikke forvente at våre unge spillere skal takle en keeper av Nergaards kaliber. Da måtte vi hatt med oss en rutinert 30-åring, og det har vi ikke, sier Pettersen.

Sakte, men sikkert
Utover i 2. omgang ble det liksom mer og mer Fjellhammer. Fra å lede med ett og to mål før pause, ledet de nå med to og tre. Og etter syv minutter ble tre til fire, og ti minutter senere til fem da Espen Rolstad Klaveness, med solide Sandefjord-røtter, satte inn et syvmesterkast til 19-14.

SH klarte ikke å komme tilbake i kampen, selv om de prøvde. I jakten på mål ble det nye Nergaard-redninger, skudd utenfor og i treverket, i kombinasjon med stadig flere tekniske feil. Forskjellen på de to lagene ble stadig tydeligere. Fjellhammer spilte som et opprykkslag, det gjorde ikke hjemmelaget.

Målskårere for SH: André Pung Tuzov 6, Kristoffer Norgren Olsen 5, Viktor Pettersen Norberg 3, Magnus Langeland 3.