Halv pott på Jæren for SH-damene – Sandefjord
Sophia Lorentzen Lilleås i aksjon mot Kongsvinger.

Halv pott på Jæren for SH-damene

Med seier 28-27 over Ålgård 2 og tap 26-23 for Nærbø ble det to av fire mulige poeng for SH-damene på helgas vestlandstur. – Full pott hadde jo vært både julaften og 17. mai på en gang, sier en bra fornøyd SH-trener Petter Kjærnes.

Hvert poeng teller for SH i kampen om å unngå nedrykk fra 2. divisjon. Etter helgas kamper ligger laget på 10. plass, poenget foran Gjerpen 2 og fire poeng bak nevnte Ålgård 2. To av de 12 lagene rykker ned. Og SH-damene har kamper til gode på begge de nærmeste konkurrentene; to i forhold til Gjerpen og fire i forhold til Ålgård.

Så uansett gir tabellen er skjevt bilde av virkeligheten. SH kan, med gode prestasjoner framover, forbedre tabellposisjonen sin betraktelig. Men det er jo ikke gitt at flere gjenstående kamper gir flere poeng.

I føringen fra start
At SH er et bedre lag i mars enn de var før jul, er det liten tvil om. I hjemmemøtene med Ålgård 2 og Nærbø ble det tap 29-36 og 24-29. Med andre ord var det optimistisk å tro på poeng i de to bortekampene. Men SH-damene lot seg ikke affisere av statistikk. Mot Ålgård tok de initiativet fra start, økte ledelsen sakte, men sikkert og ledet hele 16-9 til pause. Med Helene Fure og Thea Jørgensen i spiss pekte SH-pila bare rett oppover.

Ledelsen holdt seg på et behagelig nivå de første sju-åtte minuttene av 2. omgang også, men skåringstakten gikk betydelig ned. Mens de skåret seks på de første elleve minuttene i 1. omgang, ble det bare tre i en tilsvarende periode etter hvilen. Og på motsatt side fikk hjemmelaget følelsen av at det tross alt var muligheter. Da Petter Kjærnes tok time-out etter elleve minutter, sto det 17-19, og Ålgård var på full fart inn i kampen.

Vinnermål 10 sekunder før slutt
SH skjerpet seg, fikk orden på angrepsspillet og med bare fem minutter igjen var de foran med fire mål etter skåringer av Polina Gencheva og Michelle Wolf (23-27). Tre minutter senere var hele forspranget spist opp (27-27), men heldigvis for de blå er det nevnte Michelle Wolf som setter den avgjørende skåringen med bare ti sekunder igjen å spille.

– Hadde førsteomgangen vært den siste, hadde vi opplevd dette som en kjempekamp. Det blir veldig anderledes når det er omvendt, men vi sikret oss to veldig viktige poeng, og vi viste vinnervilje da det gjaldt som mest, sa Petter Kjærnes etter kampen.

God moral
Mot Nærbø søndag fant de aldri tilbake til den samme flyten som i de første tretti mot Ålgård. Bortsett fra en liten periode midtveis i 1. omgang, da to skåringer fra Thea Jørgensen sørget for tomålsledelse til SH, og på 18-18 tolv minutter ut i den andre, var hjemmelaget i føringen. SH glapp først fra 18-20 til 18-23, og så de siste sju minuttene da Nærbø gikk fra 24-23 til 26-23.

– Det er bra moral blant jentene, men vi klarer ikke å presse Nærbø nok i sluttminuttene. Vi gjør litt for enkle feil, rett og slett. Men vi taper for et ganske solid lag, så vi skal ikke ta det så veldig tungt, sier SH-treneren.

Skjev bestrafning
Det han undres litt over er hvordan en ganske jevnspilt kamp kan ende med sju straffekast til Nærbø mot SHs ene, og fire utvisninger til SH mot Nærbøs null.

– Jeg føler vi blir urettferdig behandlet, ingen tvil om det, men lite å få gjort noe med i ettertid, sier han.

Viktige mars-kamper
Nå ser han framover mot en viktig uke i slutten av måneden. Torsdag 19. mars spiller de hjemme mot Pors, lørdag 21. mars kommer Våg på besøk til Jotunhallen. To kamper som med litt tur kan gi full SH-pott.

– Vi må i hvert fall satse på å vinne egne kamper, det ser ut til å være liten hjelp å få fra andre. Det virker som om alle lagene rundt oss også vinner. Men vi har slett ikke gitt opp håpet, langt ifra, sier SH-trener Petter Kjærnes.

Ålgård 2 – SH 27-28 (9-16)

Mål for SH: Helene Fure 6, Thea Jørgensen 5, Michelle Wolf 4, Ida Didriksen 3, Tirill Palm 2, Marte Holand Pettersen 2 (2), Stine Norén 1, Madelen Bringaker 1, Imma Dalby 1, Sophia Lilleås (bildet) 1, Julie Hansen 1, Polina Gencheva 1 (1).

Nærbø – SH 26-23 (16-12)

Mål for SH: Marte Holand Pettersen 8 (1), Helene Fure 4, Oda Smørgrav Skogstrand 3, Thea Jørgensen 2, Michelle Wolf 2, Ida Didriksen 2, Imma Dalby 1, Julie Hansen 1.