Rekruttene kjempet seg til ett poeng i serieåpningen i 2. divisjon – Sandefjord

Rekruttene kjempet seg til ett poeng i serieåpningen i 2. divisjon

Onsdag møtes ØIF Arendal og Sandefjord til REMA1000-ligakamp i Sør Arena. Søndag møttes de to klubbenes rekruttlag i Jotunhallen til en batalje som endte 29-29. Er det et godt tegn?

De åpnet veldig tafatt og forsiktig i forsvar, satte skuddene enten på keeper, i stolpene eller utenfor, og lå under 5-13 før det var spilt 20 minutter av kampen. Men så snudde hele kampbildet. Trenerduoen Fredrik Svendsen og Ola Sørdahl la om til et mer offensivt forsvar for å stoppe Øyestads storskyttere Marius Trøan Nilsen og Sverre Rodvelt Asser, som til da hadde stått for til sammen 9 av de 13 målene for gjestene.

Da jevnet det seg først litt ut, før hjemmelaget startet en opphenting som endte med et mer enn fortjent og kjærkomment poeng. De vant de siste 40 minuttene 24-16, det vitner om framgang i alle ender av banen, fra Benjamin Stentun i mål via bedre organisering og innsats i forsvaret til avslutninger som langt oftere traff mellom stengene.

Senior-forsterkninger
Sandefjord-laget besto for det aller meste av G18-spillere, men hadde verdifulle forsterkninger i nevnte Benjamin i mål, og bakspillerne (!) Sander Haakestad og Magnus Galabuzi Segujja. Sander startet på venstrekanten, men ble raskt flyttet over i en høyre bakspillerposisjon i fravær av en skadet Mikkel Ertsås. Og han gjorde absolutt ikke skam på seg!

Den tidligere Øyestad-spilleren Erlend Haug Strand ble toppskårer mot gamleklubben med sine 7 mål.

Ingen av dem ble imidlertid toppskårer for de blå, den tittelen gikk til nyervervelsen Erlend Haug Strand, nykommeren på venstrekanten som synes å gå i Magnus Langelands fotspor ved at han kom fra nettopp Øyestad før denne sesongen.

Endelig i tet
21 minutter var spilt i den andre omgangen da vi tok ledelsen for første gang i kampen. Sander Haakestad ordnet 25-24. Øyestad tremålsledelse (16-13) fra pause, som senere vokste til fire på 21-17, krympet sakte, men sikkert etter en god timeout fra trener Svendsen på nettopp 21-17. Den praten ga åpenbar effekt. Sandefjord skåret åtte mål på de neste ni minuttene mot Øyestads tre. Trua på poeng var virkelig tilbake i laget.

Nå kunne det gått galt, for Øyestad ledet både 28-27 og 29-28 etter skåringer av nettopp Marius Nilsen. Men vi svarte opp hver gang, først vedd Sander Haakestad og så, i aller siste sekund, ved Magnus Galabuzi Segujja. 29-29 og poengdeling i serieåpningen!

Målskårere for Sandefjord: Erlend Strand Haug 7 (1), Sander Haakestad 6. Magnus Galabuzi Segujja 6, Martin Lundquist 4 (3), Robin Rødser 2, Jakub Petrzela 2, Lasse Døsen 1, Benjamin Stentun 1.