Kantene ordnet biffen da Sandefjord slo Haslum Bærum 30-23! – Sandefjord

Kantene ordnet biffen da Sandefjord slo Haslum Bærum 30-23!

Til sammen skåret de 18 mål. Polina Gencheva og Tiril Jørstad Palm imponerte stort da Sandefjord-damene ordnet sjumålsseier (30-23) over Haslum Bærum i Nadderud Arena. Og toppskårer Polina (10) fikk flere baller å jobbe med i én kamp enn hun pleier å få i løpet av en hel sesong!

– I dag var vi gode, rett og slett. Ja, vi kaster bort en del baller, særlig i første omgang. Og ja, vi spiller med litt for høy risiko noen ganger. Men du verden, det kan vi leve med når vi leverer som vi gjør ellers, sier en svært fornøyd Sandefjord-trener Petter Kjærnes.

For å vinne med sju mål i Nadderud Arena er ikke hverdagskost. Haslum Bærum har et førstelag som gjør det bra i 1. divisjon, og laget lå med 4 poeng på fire kamper før kveldens møte med de blå fra Sandefjord. Og de første tretti minuttene holdt de godt følge med gjestene. 22 minutter ut i kampen ledet de 11-9, men til pause sto det 13-13 etter en sterke Sandefjord-avslutning.

Og sannelig begynte den andre omgangen som den første sluttet. Fire strake skåringer, og det sto plutselig 13-17. Den ledelsen ga de aldri fra seg, de økte den i stedet til sju mål (25-18) etter to kjappe skåringer fra Tiril Jørstad Palm.

Haslum Bærum prøvde det de kunne, men var rett og slett ikke gode nok. Sandefjord-jentene styrte inn til solid seier, den andre gode midtuke-kampen på rad på bortebane.

En glad Sandefjord-gjeng etter seieren over Haslum Bærum.

Best på bortebane
– Det ser ut som om vi liker å spille uten press. Men vi må tørre å prestere på hjemmebane også, skal vi nå noen vei. Jeg føler at vi begynner å bli et lag, at vi blir mer og mer sammensveiset som gjeng. Det er også et viktig steg på veien mot å bli bedre, sier Petter Kjærnes.

Han var naturlig nok spesielt fornøyd med kantene sine. Polina på venstre, Tiril på høyre. Sjelden eller aldri har Sandefjord skåret så mange mål fra sidene. Det skaper plass for bakspillerne også. Forsvaret må strekke seg mer ut i bredden når de ser hvor små rom kantene trenger.

– I forsvar var vi tøffe. Vi turte å stå høyt på skytterne deres, og lyktes med det. Det gjør jobben enklere for keeperne også, sier en glad Petter Kjærnes.