Årets første seier var av det imponerende slaget – Sandefjord

Årets første seier var av det imponerende slaget

De møtte et lag med flere voksne, erfarne spillere, men det så ikke ut til å bekymre dem i særlig grad. Sandefjords rekrutter begeistret publikum i Jotunhallen da de slo Randesund 25-21 onsdag.

To poeng, etter uavgjort mot Øyestad og Nøtterøy, var poengfangsten for Sandefjord i herrenes 2. divisjon avdeling 2 før møtet med sørlendingene. I forrige kamp ble det tap med hele 13 mål for Ros, så det var ingen grunn til høye forventninger til møtet med Randesund, som sto med fire seirer og to tap på sine seks første kamper.

Nå stilte gjestene litt redusert, det må sies. Blant andre manglet Jesper Skaugseth Mathisen som har levert bra håndball både i forsvar og angrep denne sesongen. Men de hadde med seg de to andre toppskårerne sine, og gjennomsnittsalderen deres var betydelig høyere enn hos de blå, uten at det hjalp nevneverdig.

I denne kampen fikk rekruttene våre vist hva som bor i dem. Med god bistand av Benjamin Stentun, som imponerte i mål, Anton Mynster Kronborg, som hjalp meget godt til for å tette hull i eget forsvar, og Magnus Galabuzi Segujja, som spilte på seg mannsoppdekning allerede tidlig i kampen, viste de fram godt tempo, pasningssikkerhet, gode skuddavviklinger og – ikke minst – evnen til ikke å bli stressa.

For det var perioder hvor de kunne blitt det, som f eks da Randesund gikk fra 15-22 til 20-23 i løpet av sju minutter mot slutten av kampen. Men da drar Daniel Jacobsen Lindorff fram skuddarmen og limer ballen opp i motsatt kryss, før kveldens toppskårer Lasse Døsen skjærer inn fra høyrekanten og ordner sitt sjuende mål til 25-20. Med bare to minutter igjen å spille er kampen avgjort.

Daniel Jacobsen Findorff sender en suser opp i motsatt kryss og ordner 24-20 for Sandefjord.

Gikk fra på 3-3
Randesund ledet aldri. Playmaker Martin Lundquist ordnet 1-0 for hjemmelaget. Gjestene holdt følge til 3-3, men så ordnet Erlend Haug Strand 4-3 og 5-3, og siden var vi aldri mindre enn ett mål foran. Faktisk økte ledelsen ganske raskt. Magnus Galabuzi Segujja fikk fart på skuddarmen, sendte fire baller i nettet bak keeper Nicolai Bredmose Haugen og ordnet 10-6. Det var da Randesund-trener Kjetil Tveit fant ut at han måtte få stoppet den utrolig spenstige og skuddfarlige Sandefjord-backen. Resultatet ble spesialoppvartning med en Randesund-spiller helt opp i ansiktet for resten av kampen.

Til pause sto det 13-9. Sandefjord endret taktikk i 2. omgang for å «omgå» mannsoppdekningen. Angrepene ble gjennomført med 7 spillere mot 6 for å presse gjestene inn mot 6-meteren. Det førte selvsagt til noen enkle Randesund-skåringer i tomt mål, men ikke flere enn at det lønte seg. For 13-9 ble fort til 19-13, bl. a. etter tre kjappe skåringer av Lasse Døsen. Han viste flere ganger hvorfor han er tatt ut på Norges ungdomslandslag som drar til Færøyene neste uke.

Anton Mynster Kronborg var god å ha i midtforsvaret mot Randesund.

Imponerende
Selv om Randesund som nevnt jobbet seg inn i kampen igjen mot slutten, holdt Sandefjord-gutta hodet imponerende kaldt. Med unggutter som Martin Lundquist, Albert Haukom, Daniel Jacobsen Lindorff og Hans Jørgen Bærefjell som sentrale bakspillere holdt de gjestene på god avstand fram til kampslutt. Godt gjort!

Målskårere for Sandefjord: Lasse Døsen 7, Magnus Galabuzi Segujja 4, Albert Haukom 4, Jakub Petrzela 3, Martin Lundquist 3, Erlend Haug Strand 3 (1), Daniel Jacobsen Findorff 1.