– Hva jeg sa i pausen? Nesten ingen ting! – Sandefjord
Det blir gjensyn med Polina Gencheva når Sandefjord onsdag tar imot Larvik HK til 2. runde-kamp i NM i Jotunhallen. Men nå spiller Polina i hvitt og blått.

– Hva jeg sa i pausen? Nesten ingen ting!

Etter 32-31 seieren over Pors var det mange som lurte på hva i all verden trener Petter Kjærnes hadde sagt til jentene i pausen. – Jeg sa nesten ingen ting. Bare at det så ut som de hadde tapt kampen allerede. Og at de avgjorde sjøl hva som skulle skje etter hvilen.

Det var ikke rart folk lurte, for hvordan i all verden kan du forklare at 13-20 etter 30 minutter blir til 32-31 etter 60? Det var smått sensasjonelt det som skjedde i Jotunhallen denne kvelden. En førsteomgang hvor Pors dominerte i 20 av 30 minutter og gikk fra 5-5 til 20-13, og en andreomgang hvor de samme Pors-jentene bare klarte å skåre fem mål på de første 20 minuttene og måtte se hele ledelsen sin spist opp da Tiril Jørstad Palm satte inn 25-25 etter 19.42.

– Det er bare snakk om en halvmeter, sa Petter Kjærnes etterpå. En halvmeter lengre fram i forsvar. En halvmeter lengre tilbake i angrep. Først for å gi motstanderne mindre plass. Så for å skaffe seg mer plass sjøl. Det var det som skjedde. Pluss at Cecilie (Wick Ullitz) benyttet et bedre forsvar til å levere redning på redning. Hun oppildnet oss og frustrerte Pors nok til at vi fikk kontakt, sier han.

Og da de først fikk kontakt, på 24-24, så de seg liksom ikke tilbake, men fortsatte bare det samme kjøret. Anført av Polina Gencheva, til vanlig venstrekant som tok midtback-plassen som det mest naturlige i verden, og som også ble kampens toppskårer med hele 10m mål, ble uavgjort til ettmålsledelse, tomålsledelse og så tremålsledelse da Vilde Brenne Solli satte inn 29-26 med snaue fem minutter igjen å spille.

Tiril Jørstad Palm var sterkt delaktig i seieren over Pors med sine 9 mål.

Men på 30-27, tre minutter før full tid, skjedde noe som kunne blitt fatalt for hjemmelaget. Først fikk Tiril Jørstad Palm, som var et fyrverkeri ute på høyrekanten i den andre omgangen, en to minutters utvisning. Og så, som reaksjon på utvisningen, fikk Petter Kjærnes samme straff. Dermed måtte hjemmelaget spille to av de siste tre minuttene med to utespillere mindre på banen.

Pors reduserte én gang, til 30-28, men så viste Polina Gencheva styrke da hun to ganger dro seg fri i midten og sendte ballen bak Pors-keeperen. På 32-28 var seieren sikret, det betydde ingen ting at Pors skåret tre ganger det siste minuttet. De kunne rett og slett ikke verken vinne eller ta poeng i denne kampen.

Målskårere for Sandefjord: Polina Gencheva 10 (4), Tiril Jørstad Palm 9, Henriette Lindberg 4, Olivia Haugland 3, Madelen Bringaker 3, Vilde Brenne Solli 3.