9-0 på sju minutter ordnet solid seier for juniorgutta mot HK-72 Sande – Sandefjord

9-0 på sju minutter ordnet solid seier for juniorgutta mot HK-72 Sande

Alt lå an til at det skulle bli en jevn og spennende kamp. Men i løpet av sju små minutter snudde Sandefjord-juniorene opp ned på hele kampen og vant til slutt 36-21.

Sandefjord ledet 2-1 og 5-4 i første omgang, ellers var det likt eller HK-72 Sande i føringen. Riktignok aldri med mer enn ett mål, men likevel. De styrte på en måte kampen. Hver gang hjemmelaget utlignet sto gjestene for den neste skåringen. Helt fram til pause, hvor det sto 13-14 på måltavla.

Starten på den andre omgangen var som en fortsettelse av den første. Vi utlignet to ganger, HK-72 Sande gikk i ledelsen hver gang, og det sto 15-16.

Men så smalt det i Jotunhallen. Bokstavelig talt. Anført av Martin Lundquist og Hans Jørgen Bærefjell, i særlig grad, snudde de opp-ned på det kampbildet vi hadde sett i nesten tretti minutter. Mens gjestenes spillere så ut som de hadde fått såpe på hendene, og ikke klister, og Peder Kværhellen i Sandefjord-målet tok seg av de avslutningene som likevel kom, skåret vi på alt som dukket opp av sjanser.

I perioden fra to til ni minutter ordnet gutta ni strake mål, og 15-16 var blitt til 24-16. Den smellen kom HK-72 Sande seg aldri ordentlig over. De skåret riktignok noen sporadiske mål det siste kvarteret, men de virket som om de hadde gitt opp lenge før fløyta gikk for full tid. Hjemmelaget hadde på sin side en ny sterk periode de siste fem minuttene og vant denne 7-1. Til slutt sto det 36-21, etter imponerende 23-7 i 2. omgang.

Det er vanskelig å forklare det som skjedde i starten av den andre omgangen. Kan hende hadde HK-71 tatt ut sitt potensiale i den første, de hadde rett og slett ikke mer å komme med. Eller det kan være at Sandefjord trengte en omgang på å få ut sitt potensiale, og at når det først løsnet, så ble det som med den velkjente ketchup-effekten.

Uansett sitter nok gutta igjen med en god følelse etter denne kampen, som sørget for at de klatret til 3. plass på tabellen, likt i poeng med Nøtterøy og poenget bak ledende Runar. Neste kamp er lørdag om fjorten dager borte mot ROS, laget som ligger poenget bak på fjerdeplass etter tre spilte kamper.

Sandefjords lag mot HK-72 Sande: Peder Kværhellen, Jonas Silsand Johannessen, Jesper Storm Halvorsen, Jonathan Torstensen, Markus Hellum, Albert Haukom 7, Hans Jørgen Bærefjell 8, Martin Lundquist 5, Ole Holdal Løveid 3, August Molander 3, David Bjørnstad Grøv, Filip Hagen, Erlend Haug Strand (bildet) 10 (5).