Poenget glapp i nest siste sekund: 25-26 mot Aker Topphåndball – Sandefjord

Poenget glapp i nest siste sekund: 25-26 mot Aker Topphåndball

Tre sekunder før full tid hadde Sandefjord-damene ett poeng i lomma mot storfavoritt Aker Topphåndball. Sekundet etter lå ballen i mål bak storspillende Cecilie Wick Ullitz i SH-målet og begge poengene ble igjen i Oslo. Men uansett: Dette var et godt steg fram for trener Petter Kjærnes lag i 2. divisjon.

– Vi har masse vilje, det er kjempebra. Det er ikke alltid evnene står helt i stil, men det jobber vi med fra dag til dag. Og de tre kampene i februar har vist stor progresjon – fra en dårlig kamp mot Gjerpen til en bedre kamp mot Søgne og til en enda bedre kamp mot Aker, sier Petter Kjærnes.

Han så laget sitt kjempe jevnt med Aker fra start til mål. Nå var det riktignok nevnte Cecilie Wick Ullitz som med sitt storspill mellom stengene holdt Sandefjord inne i kampen i den første omgangen. Kjærnes hadde ikke statistikken i hodet, men mente at hun måtte ligge rundt 50 prosent gjennom hele kampen.

Sandefjord dro til Oslo med tre spillere nettopp ute av korona-sykdom og en spiller hjemme med korona. Kjærnes har hatt en tøff oppgave etter at de kom igang igjen med trening midt i januar. Spillere ut og spillere inn nær sagt sammenhengende, stor usikkerhet om hvem som kan trene, hvem som kan spille.

Like fullt leverer de som de gjør mot Aker, laget som med gårsdagens seier topper 2. divisjon, avdeling 2. Nok en gang imponerer de med mange spillere som ender på skåringslista. Ungjenter som Nicoline Jensen og Frida Thorkildsen Haffalden tar ansvar når de får det, sistnevnte på høyrekanten i går i Tiril Jørstad Palms fravær. Og så må vi ikke glemme trioen Marte Holand Pettersen, Polina Gencheva og Helene Fure, som utgjør en viktig sentrallinje i laget både i forsvar og angrep.

Det sto 10-10 til pause. Midtveis ledet Aker med tre mål (8-5), men tre strake mål av Helene Fure, Stine Norén og Pia Knutsen ga balanse i regnskapet.

I starten av 2. omgang var det vi som var i føringen, både på 16-14 og 17-15. Så overtok Aker, og snaue ni minutter før slutt var de nok en gang tre foran, denne gang på 24-21. Sandefjord vant de neste seks minuttene 4-1, men på de siste to minuttene var det bare Aker som klarte å skåre, og dermed endte det altså med hjemmeseier 26-25.

Sandefjord-damene skal ut i ny kamp søndag, også den i Oslo. Motstander er Kjelsås, som per i dag ligger på 8. plass på tabellen med 10 poeng, tre færre enn oss, men med to kamper mindre spilt. dermed er det all grunn til å tro at det blir en ny tøff fight for SH-damene. Da vil viljen komme til god nytt!

Sandefjords lag mot Aker: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Elise Andersen, Stine Norén 1,Helene Fure 4, Madelen Bringaker 2, Vilde Brenne Solli 2, Marte Holand Pettersen 5, Polina Gencheva 6 (2), Pia Knutsen 1, Frida Thorkildsen Haffalden 4, Nikoline Krucov Jensen.