Det kunne fort blitt et poeng mot Larvik Turn: 25-29 – Sandefjord

Det kunne fort blitt et poeng mot Larvik Turn: 25-29

Med halvannet minutt igjen å spille og stillingen 27-25 var Sandefjord-damene på vei mot en aldri så liten 2. divisjons-bombe, men så gikk Larvik Turns keeper ut i stjerne og reddet kontringsskuddet fra Vilde Brenne Solli. Dermed glapp sjansen for SH-poeng, og i stedet ble det et hederlig nederlag 29-25 mot et opprykksjagende Larvik-lag.

Det er neimen ikke sikkert det fins et lag som har lengre avstand mellom toppnivå og bunn-nivå enn Petter Kjærnes sine jenter. Og det rare er at de ofte viser fram hele skalaen i en og samme kamp. Slik var det mot Larvik Turn i Jotron Arena også.

I starten tok hjemmelaget oppskriftsmessig føringen. De ligger tross alt best an av de lagene som kan eller vil rykke opp til 1. divisjon. Aker 2 kan ikke fordi klubben har lag i eliteserien, Oslostudentene vil ikke. Dermed er det duket for LT, hvis ikke de roter seg bort. Og det gjør de nok ikke etter seieren i går. Nærmeste utfordrer Pors ligger fem poeng bak og har én kamp mer spilt.

De tok som sagt teten og holdt den fram til 4-2. Da snudde kampen helt. Skåringer av Helene Fure, Tiril Jørstad Palm, Polina Gencheva og Marte Holand Pettersen snudde 2-4 til 6-4. Larvik Turn-jentene var et øyeblikk rådville. Hva skjer?

Full stopp
Men så snudde det igjen. De siste 18 minuttene av første omgang skåret Sandefjord to ganger, én gang Henriette Lindberg og én gang Tiril Jørstad Palm. Forsvarsspillet satt heldigvis bra gjennom hele omgangen, i samspill med keeper Cecilie Wick Ullitz, så sifrene til pause ble ikke så ille: 13-8. Men angrepsmessig var det tilnærmet full stopp. Og de sjansene de fikk, ble dessverre misbrukt enten av for dårlige avslutninger eller av gode redninger fra LT-keeperen.

Det så egentlig litt håpløst ut før den andre omgangen. Og fem minutter ut i omgangen øker LT til søksmåls ledelse (16-10). Så våkner de blåkledde påby til liv, og Marte, Polina, Mari Loe Lund og Polina igjen sørger for 14-16. Ny match! Så kommer tre strake mål av LT, og tre strake springer av Sandefjord, før ungjentene Elise Andersen og Ella Elvegård trår til med hver sin flotte skåring og reduserer til 20-19. Bare ett mål bak!

Poengsjansen glapp
Nærmere kom vi dog ikke. For hvert mål vi skåret, fikset LT-jentene to. Helt fram til ledelse 27-23. Da presser Henriette Lindberg og Vilde Solli Brenne fram en timeout fra hjemmelaget med to flotte mål til 27-25. Det er fortsatt halvannet minutt igjen.

LT kaster bort ballen i første angrep etter timeouten, og den nevnte kontringen følger. Det var nok sjansen som glapp. En skåring der, og mer enn minutt igjen, kunne kanskje presset fram et uavgjort resultat i det minste. I stedet kontret LT inn to mål til sluttresultatet 29-25.

Mye bra
Bortsett fra den nevnte angrepssvikten i første omgang var det mange gode prestasjoner av Sandefjord-damene i Jotron Arena. I perioder fløt ballen godt, bakspillerne satte hverandre opp, det var gode innspill og utspill, og forsvaret satt som nevnt bra gjennom hele kampen. Et midtforsvar med Stine Norén, Mari Loe Lund, Marte Holand Pettersen og Henriette Lindberg kan skremme de fleste, bare synd de ikke fikk prøvd seg veldig mye sammen.

Nok om det: Allerede søndag er det nye poengsjanser når Runar kommer til Jotunhallen. Kampstart 13.00. Da kan de håpe på revansje for det forsmedelige firemålstapet fra Runarhallen i november.

Sandefjords lag: Cecilie Wick Ullitz, Marion Helland, Emma Røisgård, Elise Andersen 1, Stine Norén, Helene Fure 1, Vilde Brenne Solli 4, Marte Holand Pettersen 3, Polina Gencheva 4 (1), Mari Loe Lund 1, Tiril Jørstad Palm 6 (2), Pia Knutsen, Ella Elvegård 3, Henriette Lindberg 2.