Etter tre seirer i Follo Cup: – Vi er på rett vei! – Sandefjord
Johannes Gurrich blir helt sikkert sentral når Sandefjord i dag kl 16.00 skal måle krefter med Charlottenlund.

Etter tre seirer i Follo Cup: – Vi er på rett vei!

– Helgen har gitt oss mange svar, fint utbytte og forsterket tro på at vi er på rett vei før sesongstarten. Slik oppsummerer SH-trener Einar Veierød etter tre seirer og tabelltopp i helgens Follo Cup.

Vi skriver onsdag 17. august. Om bare åtte dager (torsdag 25/8) innledes sesongen 2022-23 for SH-gutta med 2. runde i NM mot Glassverket. Søndag 4. september starter 1. divisjon med bortekamp mot Fyllingen. Det er med andre ord ikke mer enn tida og veien for lag som skal være klare når alvoret tar til.

SH-herrene har brukt tida etter ferien godt. To treningskamper mot svenske Hallby og AMO sist helg ble fulgt opp med tre kamper i Follo Cup denne helga: Mot Fjellhammer fredag, Herulf Moss lørdag og arrangørklubben Follo søndag. Sistnevnte oppgjør ble for øvrig en slags finale i cupen, da begge lag var ubeseiret så langt. Men Follo Cup er ikke lagt opp som en tradisjonell cup, med puljer og finalespill, men mer som en samling treningskamper. SH møtte f eks ikke verken Haslum eller Halden, mens Follo ikke møtte Fjellhammer og Halden.

Tabellen etter helgas Follo Cup

Tøff cupstart
REMA1000liga-laget Fjellhammer var i utgangspunktet SHs tøffeste motstander, og den kampen kom altså allerede fredag kveld. Et oppgjør som var forventet å bli både jevnt og tøft, noe det også ble. Fjellhammer åpnet best og ledet 6-2 før Sandefjord kom skikkelig igang. Så jevnet det seg ut, og til pause ledet vi 12-11.

– Godt forsvarsspill og gode keepere i både Eirik (fikk en smell i foten) og Johan holdt oss i god kontakt inn til pause. Etter pause fortsatte det gode forsvarsspillet hvor vi bl.a holdt Fjellhammers storskyttere Eirik Køpp og Alexander Mitrovic ute av kampen, sier Einar Veierød.

I 2. omgang beholdt Sandefjord ledelsen fram til 23-19, ikke minst takket være gode avslutninger fra Sander Wennberg Linderud og Kristoffer Norgren Olsen. Men Fjellhammer svarte og kom opp på uavgjort 24-24 med bare et par minutter igjen å spille. Da viste Johannes Gurrich seg fram i den blå drakta.

– Vi gjorde gode kollektive avtaler mot slutten, men det var Johannes som ble matchavgjørende med sine tre mål. En skikkelig lagseier med en gledelig sterk avslutning, sier Veierød.

Målskårere mot Fjellhammer: Johannes Gurrich 6, Sander Wennberg Linderud 6, Kristoffer Norgren Olsen 4, Anders Jansrud 3, Tarik Repesa 3, Jakub Petrzela 2, Fredrik Engelstad 1, Lasse Døsen 1, Erlend Johnsen 1.

Hvilte mange mot Herulf
Mot Herulf fikk mange av de mest sentrale spillerne hvile. Herulf beholdt såvidt plassen i 1. divisjon og tapte med ni mål for Herulf i fredagens åpningskamp. Kampen endte med SH-seier 33-22. Ved halvtid sto det 17-11.

– Verdt å huske er først og fremst Fredrik Svendsens comeback etter langvarig skadeopphold. Fredrik gjorde en strålende kamp med ni mål og mange assists, sier Veierød.

Anton Kronborg var forsvarsgeneral og skåret også flittig i starten av kampen fra sin linjeposisjon, samt skaffet straffer som Svendsen effektivt omsatte i mål. Sammen styrte de unggutta til en solid seier. Martin Lundquist leverte godt i periodene Svendsen hvilte.

Målskårere mot Herulf: Fredrik Svendsen 9, Anton Kronborg 4, Fredrik Engelstad 4, Mats Mork 3, Mikkel Ertsås 3, Anders Jansrud 3, Erlend Haug Strand 2, Martin Lundquist 2, Jonathan Thorstensen 2, Lasse Døsen 1.

Resultatene i Herrer elite under Follo Cup

Av og på mot Follo

Vi har spilt mange og jevne kamper mot Follo de siste sesongene. Blant annet var det nettopp Follo som måtte gi tapt med 2-1 i kamper under kvalifiseringskampen for fortsatt REMA1000liga-spill i 2021.

I søndagens «finalekamp» ledet SH 4-1 etter supert utgruppert forsvarsspill og en god Johan i mål. Utover i omgangen ble det mer jevnspilt. Follo var helt oppe på 8-9, men til pause sto det 14-11 til de blå.

I starten av 2. omgang utnyttet arrangørklubben endel unøyaktigheter hos SH og snudde 13-16 til 18-16 på kort tid. Einar Veierøds menn pådro seg to-tre utvisninger som gjorde det ekstra tøft å holde unna. Da hjalp det med en timeout. Forsvarsspillet tok seg kraftig opp, 16-18 ble til 20-20, og selv om Follo var foran igjen på 21-20, var det SH som nok en gang holdt hodet kaldest på tampen og vant 23-22. Sistemann på skåringslista? Johannes Gurrich, selvfølgelig.

– Kampen gjenspeilet egentlig hele helga: Vi er sterke kollektivt, både i forsvar og angrep, og vi avgjør jevne kamper. Det er verdt å merke seg at Follo skåret 33 mål mot Haslum lørdag og bare 22 mot oss. Det sier litt om innsatsen, sier Einar Veierød.

Målskårere mot Follo: Sander Wennberg Linderud 5, Kristoffer Norgren Olsen 5, Johannes Gurrich 3, Fredrik Engelstad 3, Erlend Johnsen 2, Tarik Repesa 1, Fredrik Svendsen 1, Erlend Haug Strand 1, Anders Jansrud 1.

En seier og to tap for rekruttene

SH-rekruttene spilte også Follo cup, i klassen 2. divisjon/junior. Det ble klare tap mot trondheimslaget Tiller (38-46) og Follo (23-35), mens lørdagens møte med HK-72 Sande endte med en kjærkommen seier 28-27.

I fjorårets sesong kjempet rekruttene en innbitt kamp om å beholde plassen i 2. divisjon. Det gikk med et nødskrik. I år kan vi nok forvente at flere av elitespillerne også må ta et tak i 2. divisjon for å unngå en tilsvarende situasjon.