Feide Charlottenlund av NM-banen, Halsen klare for åttedelsfinale! – Sandefjord

Feide Charlottenlund av NM-banen, Halsen klare for åttedelsfinale!

I starten var det kanskje litt tvil, men det varte ikke lenge. I perioder feide Halsen-jentene gulvet med gjestene fra Trondheim, og seierssifrene ble så klare som 34-25.

Det kunne gått alle veier dette. Charlottenlund har sitt seniorlag i 1. divisjon, mens Halsen-jentene har Sandefjord i 2. divisjon. Halsen-laget består i tillegg stort sett av 17-åringer, mens junior-NM er for spillere opp til 20 år.

I Bergslihallen ble det likevel fort klart hvilket lag som var det beste. Riktignok ledet Charlottenlund både 1-0 og 2-0, men så fulgte sju Halsen-skåringer på rad, og tonen var satt. I de sju åtte minuttene viste Anette Tveters jenter virkelig klasse. Pernille Sørby, Nora Rosenberg, Kine Tveter og Mari Ellingsen sto fram på rekke og rad og viste til fulle at to lag som begge var i Bring-toppen til sammen kan utgjøre et meget godt juniorlag.

Litt Charlottenlund, mest Halsen
I den perioden var det ikke morsomt å komme fra Trondheim. Men så jevnet det seg ut litt, Halsen traff ikke på absolutt alt, og Charlottenlund holdt så noenlunde følge fram til 8-11. da pådro de seg en 2-minutters utvisning, og den ble kostbar. Halsen vant perioden 2-1 og la like etter på til 14-9. I denne perioden var det venstrekant Malin Hoffgård som imponerte mest med fire nær identiske skåringer.

Til pause sto det 16-12, og de som fryktet at Charlottenlund skulle bruke hvilen til å finne på noe lurt, kunne raskt slappe av. Halsen vant det første kvarteret av andre omgang 10-4 og kampen var i realiteten vunnet. Da slapp nevnte Tveter litt opp på formasjonene, relasjonene satt ikke like godt og trønderne var faktisk i nærheten av å få los på 24-30. Men bare i nærheten. Halsen tok seg nylig litt sammen på slutten og kruset inn seier 34-25.

Halsen-jentene kunne juble etter storseier 34-25 over Charlottenlund i junior-NMs 3. runde.

Mange sto fram
I de beste periodene viste denne kampen at kombinasjonen av Halsen og Sandefjord inneholder veldig mange lovende ungjenter. I de mindre gode periodene var det imidlertid også spillere som sto fram, f eks firemålsskårer Cecilia Carlander på høyrekanten. Begge keeperne, Lisa Rømhild og Tuva Engh Auby, leverte også en rekke fine redninger.

Suveren toppskårer ble for øvrig Permille Strøm Sørby med sine 11 mål. Etter hvert som Charlottenlund-jentene skjønte at slaget var tapt ble det veldig gode arbeidsforhold for Pernille inne på streken, og hun grep alle sjansene med åpne armer!

Pernille Sørby ble toppskårer med 11 mål

Lokaloppgjør neste
Nå venter det spill i åttedelsfinalen i junior NM 2022, og noen lang reise blir det ikke uansett hvem av de to mulige motstanderne de møter. Det er nemlig allerede klart at Halsen får bortekamp, og de møter enten Larvik HK eller Gjerpen. Da må de nok opp enda et hakk eller to om det skal bli videre NM-spill!

Halsens lag: Lisa Rømhild, Tuva Engh Auby, Kune Tveter 6 (3), Nora Rosenberg 5 (1), Mari Ellingsen 2, Sara Holberg, Maria Carlander 4, Johanne Hærdig Ellingsen, Malin Nordsveen Hoffgård 4, Linéa Nordsveen Hoffgård, Marie Daarstad 2, Pernille Strøm Sørby 11, Nicoline Kruzov Jensen.

Bildetekst hovedbilde
Malin Nordsveen Hoffgård bidro med fire flotte mål fra venstrekanten mot Charlottenlund.